Ons driemaandelijks ledentijdschrift ’t Klokhuizeke bestaat al sinds 1978. Zoals het hoort, wordt het uitgegeven op kringlooppapier. Bovendien wordt het elke keer opnieuw door een ploeg eigen vrijwilligers bij alle leden aan huis bezorgd.

Leden van Natuurpunt in de gemeente Keerbergen krijgen dus vier keer per jaar ’t Klokhuizeke. Ons blad brengt zoveel mogelijk nieuws over de natuur dicht bij huis en de activiteiten van onze afdeling. Er is een vaste rubriek over vogels, over de natuurgebieden en over vleermuizen. U vindt er wetenswaardigheden en persoonlijke verhalen, nieuws over gemeentelijke vergaderingen en foto’s van wandelingen.

Voor wie de foto’s graag in kleur ziet, is er ook een digitale versie van ons blad. Mocht voor u de papieren versie daardoor overbodig zijn, dan weten we dat graag: u ontvangt dan alleen een digitale en geen papieren versie meer. De daardoor uitgespaarde kosten komen ten goede aan onze werking.

Foto: covers uit ons jubileumjaar 2014

Vanwaar de naam? Wel, ook toen al waren natuurliefhebbers begaan met gezonde voeding en compostering. En wat is er nu gezonder dan het eten van een niet bespoten appel?

Als model voor de tekening werd gekozen voor een sappige ‘Golden Delicious’. Na het knabbelen blijft het klokhuis over dat op zijn beurt wordt teruggegeven aan de natuur: voedsel voor vogels, insecten, wormen, schimmels.

Het wormpje dat zich bovenaan naar buiten wurmt staat voor biologisch geteeld en dus 'wormstekig' fruit. 'Stekig' in de zin van stekelige vragen stellen, interpelleren maar ook positieve vragen stellen.