Sinds enkele maanden kan je via onze website waarnemingen doorgeven. De meest opvallende zetten we graag op deze pagina in de kijker.

Zelf een waarneming doorgeven? Dat kan via het invulformulier hier rechts.

 

Ingestuurd op:
zondag, februari 12, 2017

Net voor de middag - grasland in de Dijlevallei, niet ver van de Hansbrug : WITTE REIGER - zette enkele stappen, vloog dan op om 50 m. verder opnieuw op onderzoek uit te gaan aan de rand van een gracht. Te ver voor een foto.

Labels:
Ingestuurd op:
zondag, november 20, 2016

Bij het omzetten van de composthoop vond ik deze larve. Best groot!

Labels:
Ingestuurd op:
maandag, november 7, 2016

Maandagavond een hertje die op de Dijlestraat stond ter hoogte van de broekelei. Prachtig zicht in het donker....

Ingestuurd op:
vrijdag, oktober 14, 2016

Stadsreus!
Zoekend rond mijn bijenkasten en trachten binnen te dringen. Trekt veel op een Hornaar.

Labels:
Ingestuurd op:
donderdag, september 8, 2016

De wonderen der natuur! Begin augustus nest van gewone wesp gefotografeerd die een oud muizehol verbreedt en uitgediept hebben. Toen ook ontdekt dat één van de mussenappartementen bevolkt werd door een grote wesp, ik vermoed de "hoornaar"(Vespa Crabro). de laatste week hebben ze het nest uitgebreid buiten het nestkastje.

Labels:
Ree
Ingestuurd op:
woensdag, juli 20, 2016

In alle stilte met de fiets op pad zag ik deze in de buurt van het geboortebos.

Labels:
Ingestuurd op:
vrijdag, april 1, 2016

Wat is dat daar op de composthoop? Restje couscous weggegooid? Of had iemand last van zijn spijsvertering? Nee, het is een slijmzwam met de fraaie naam heksenboter.

Labels:
Ingestuurd op:
maandag, maart 21, 2016

21 maart 2016 - 07:00 u. Bollostraat ter hoogte van Vlugestal - verkeersslachtoffer - steenmarter

Labels:
Ingestuurd op:
donderdag, maart 10, 2016

Ik zag deze namiddag 10 maart 2016 rond 14 u in de tuin van de buren hoe een grijze vogel een duif zeer langzaam "folterde" door er bovenop  te zitten en af en toe te pikken tot de duif niet
meer bewoog en de dood erop volgde. Het bleek toch wel een kleine roofvogel te zijn ( grijze wouw ?) . Hij trachtte enkele keren de duif met zijn klauwen op te tillen maar dat lukte niet en pluimde en peuzelde rustig verder. Hij stoorde zich niet aan mijn aanwezigheid op 5 m afstand.

Antwoord van onze werkgroep Zwolmen: dat is een sperwer. Komt wel meer voor in tuinen. En 't is een juiste beschrijving van de manier waarop hij zijn prooi langzaam doodt. Wouwen komen hier niet voor en zijn veel groter.

Update waarneming de volgende dag: De sperwer is vandaag op ditzelfde moment opnieuw druk doende om de rest van zijn buit te verorberen...

Labels:

Pagina's