Hulp vanuit Rozemarijn

Op woensdagmorgen 8maart kwamen vanuit de vzw Rozemarijn 3 bewoners en 2 begeleiders ons helpen bij de overzet. Bij regen en koud weer hebben ze zeer enthousiast een pad, kikker en salamander overgezet.
Terzelfdertijd verwijderden ze nog het zwerfvuil aan de schermen. Om een voorbeeld aan te nemen !

Enthousiaste overzetters

Vandaag hadden we heel wat jong volk om te helpen met de amfibie-overzet, met name de leerlingen van het tweede jaar uit de GBS De Lozenhoek. Het illustreert dat deze actie echt iets is voor iedereen!

Vanaf nu plaatsen we ook regelmatig een update van het aantal overgezette dieren op deze website.

Amfibie-overzet, wie helpt mee?

Zo gauw de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, gaan onze amfibieën weer op trektocht. Daarbij lopen ze gevaar als ze de rijweg moeten oversteken. We moeten hen helpen, anders vallen er slachtoffers.

Amfibie overzetactie 2016

De amfibieoverzet editie 2016 is voorbij en we kunnen terugblikken op een zeer geslaagde actie dank zij de volgehouden inzet van de vrijwillig(st)ers waarvoor hartelijk dank. Ook een welgemeende dank aan het gemeentebestuur voor het beschikbaar stellen van de schermen en nadars  alsook aan het INL team die de schermen zorgvuldig geplaatst heeft. Het is een marathonoverzet geweest die uitzonderlijk vroeg gestart is op 26 januari en bijna 2,5 maanden geduurd heeft. Op elf april zijn alle schermen weggehaald. In de plaats werden er infoborden met het eindresultaat geplaatst.

Op zoek naar spanning en aktie ? Dit is je uitdaging !

Hou je van spanning en aktie ? Schrikt het duister je niet af ? Deert de regen je niet ? Spring je in de bres voor dieren ? Ben je tussen 7 en 77 ( zelfs jonger en ouder mag ook nog ) ? Dan hebben wij de geknipte uitdaging voor jou !

Vanaf half februari hou je je klaar. Je volgt de meteo op de voet. Wanneer aan de grond  temperaturen van 7 of 8 graden worden voorspeld en er bovendien regen in de lucht hangt krijg je een adrenaline-opstoot : nú gaat het gebeuren, de trek staat voor de deur !

Amfibie-overzetactie, enkele foto's

Gisterenavond was het erg druk op de overzetplaatsen en werden er 290 amfibieën overgezet. In totaal zijn er nu al 904 amfibieën de straat over geholpen de voorbije dagen en weken. Hierboven kan u alvast drie foto's zien van gisteren in de Bosduifweg en de Bollostraat.

Meer weten over amfibieën en de overzetactie die momenteel aan de gang is?
Klik hierboven onder de foto, rechts van de datum op het woord "amfibieën".

INL-team aan de slag

De voorbije dagen was het INL-team druk aan het werk in Keerbergen. Gisteren en eergisteren werden er wilgen geknot in de Broekelei, vandaag en ook nog morgen en begin volgende week plaatsen ze de schermen die nodig zijn voor de amfibie overzet.

Amfibie-overzetactie 2015

Zo gauw de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, gaan onze amfibieën weer op trektocht. Daarbij lopen ze gevaar als ze de rijweg moeten oversteken. We moeten hen helpen, anders vallen er slachtoffers.

Voorlichtingsbijeenkomst voor onze vrijwilligers op donderdag 22 januari in Kerklokaal 4 (ingang naast de kerk van Keerbergen).
Aanvang: 20.00u. Hier wordt alle informatie over de actie gegeven. Bestaande en nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Resultaten amfibie-overzetactie

We mogen zeker fier zijn over ons totaalresultaat: 1859 levend overgezette dieren. Wie het afgelopen seizoen vergelijkt met voorgaande jaren, kan er echter niet naast kijken: het totaal aantal overgezette dieren is teruggelopen. Het weglaten van een minder belangrijke treklocatie verklaart deze terugval slechts voor een klein deel. Waar kan dit juist aan liggen?

Extra cijfers plus verklaringen kan je lezen in dit document van onze werkgroep amfibieën.

Opnieuw amfibie-overzetactie in Keerbergen

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er in het voorjaar van 2013 mooie resultaten geboekt bij het overzetten van amfibieën. Meer dan 2000 dieren mochten wij helpen om veilig “de overkant” te bereiken. Na het overtuigende succes van vorig jaar, wil Natuurpunt Keerbergen andermaal, samen met het gemeentebestuur, een inspanning leveren om de Keerbergse padden, kikkers en salamanders verder te beschermen. In de Heidestraat, de A.

Pagina's

Abonneren op RSS - Amfibieën