Witte reiger

Net voor de middag - grasland in de Dijlevallei, niet ver van de Hansbrug : WITTE REIGER - zette enkele stappen, vloog dan op om 50 m. verder opnieuw op onderzoek uit te gaan aan de rand van een gracht. Te ver voor een foto.

Sperwer

Ik zag deze namiddag 10 maart 2016 rond 14 u in de tuin van de buren hoe een grijze vogel een duif zeer langzaam "folterde" door er bovenop  te zitten en af en toe te pikken tot de duif niet
meer bewoog en de dood erop volgde. Het bleek toch wel een kleine roofvogel te zijn ( grijze wouw ?) . Hij trachtte enkele keren de duif met zijn klauwen op te tillen maar dat lukte niet en pluimde en peuzelde rustig verder. Hij stoorde zich niet aan mijn aanwezigheid op 5 m afstand.

Aalscholvers

Dijlevallei, zuidzijde, akkers tussen Hansbrug en Damiaanbrug.
Eerst 1 aalscholver, later 2 aalscholvers. Overvliegend.

Kievitten

Dijlevallei, zuidzijde, akkers tussen Hansbrug en Damiaanbrug. Vliegshow van een groep van 8 kievitten, het luchtruim verkennend in alle hoeken.

Specht en ijsvogel

Roepende zwarte specht aan het geboortebos + minutenlang een ijsvogel die stil bleef zitten op de rand van de vlonder van de Zuurbunderpoel.

Kraanvogels

om 18.55u, in de tuin, de schemering is al ingetreden, hoor ik een geluid dat ik enkel kende uit documentaires. Ik kan mijn oren - en ogen - niet geloven,
hoog in de nog heldere lucht vliegen 10-tallen kraanvogels in perfecte V-formatie richting NO. Hun onmiskenbare roep klinkt luid en helder in de stilte, de mystieke belevenis is overweldigend...

Goudhaantje

Speelplaats Gemeentelijke Basisschool LOZENHOEK

Eén van de kinderen merkte, tijdens de speeltijd, wel een héél speciaal vogeltje op.  Het zat stilletjes met de ogen gesloten.  Na wat water te hebben gegeven met een pipetje deed het zijn oogjes open, het spreidde zijn vleugels en vloog, onder groot jolijt van de kinderen, de lindeboom in.

Buizerd

Dijlevallei, akkers langs zuidzijde tussen hansbrug en damiaanbrug. Een prettig nazomerzonnetje, witte wolkjes, een aangename temperatuur. Ideaal voor een uitstapje met de
kinderen. Zo moeten ook deze buizerd-ouders gedacht hebben. Met de 2 kids op uitstap in de lucht.  Dat konden ze wel appreciëren. Al buitelend en tuimelend leerden ze spelenderwijs gebruik maken van de thermiek en kreeg ik een demonstratie van de toch wel indrukwekkende akrobatentoeren van dit jonge volkje.

Buizerd

Dijlevallei Buizerd laag vliegend boven akker aan kant Haacht , daarna termiek opzoekend en hoog stijgend, vervolgens vliegend richting Tremelo-Werchter en daar dalend en verdwijnend in een bosje.

Nijlgans

Dijlevallei, in de akkers aan de kant Haacht tussen Damiaanbrug en Hansbrug : ruwweg een 50-tal Nijlganzen.

Pagina's

Abonneren op RSS - vogels