Op zoek naar spanning en aktie ? Dit is je uitdaging !

Hou je van spanning en aktie ? Schrikt het duister je niet af ? Deert de regen je niet ? Spring je in de bres voor dieren ? Ben je tussen 7 en 77 ( zelfs jonger en ouder mag ook nog ) ? Dan hebben wij de geknipte uitdaging voor jou !

Vanaf half februari hou je je klaar. Je volgt de meteo op de voet. Wanneer aan de grond  temperaturen van 7 of 8 graden worden voorspeld en er bovendien regen in de lucht hangt krijg je een adrenaline-opstoot : nú gaat het gebeuren, de trek staat voor de deur !

Je emmer staat al weken klaar, je zaklamp is opgeladen, je regenjas hangt aan het haakje het dichtst  bij de deur, samen met je fluo hesje. Je hebt aan Claude (claude.thomas@telenet.be.) precies de dagen én de locatie laten weten waar en wanneer je mee het rescue-team kan komen versterken.
Wanneer dan het verlossende mailtje van Claude in je digitale brievenbus valt met de boodschap dat de start is gegeven ben je niet meer te houden. Je begeeft je op het afgesproken uur naar je afgesproken locatie.  

Honderden padden, kikkers en salamanders worden wakker uit hun winterslaap en kunnen niet weerstaan aan de lokroep van hun geboortepoel. Daar moeten en zullen ze naar toe. De onweerstaanbare drang haalt het van het gezond verstand. Geen hindernis houdt hen tegen en al zeker geen geasfalteerde straat. Vol overmoed vertrekken ze naar de overkant zonder rekening te houden met het verkeer. Maar dat is zonder jou gerekend : met vastberaden hand zet je elke amfibie in één gezwinde beweging naar de overkant. Intussen detekteer je zorgvuldig of je een pad overzet dan wel een kikker of een salamander. Daarbij kijk je ook nog of het een vrouwtje of een mannetje is. De uitleg en voorbeelden die je daarvoor van Natuurpunt krijgt of van de website kan downloaden zijn daarbij een degelijke hulp. Maar ook de meer ervaren redders in je buurt delen graag hun kennis met je.

Je noteert alles zorgvuldig als een ware boekhouder.  Wanneer je thuis komt mail je de balans zonder dralen naar Claude die alle cijfers verzamelt en er een mooi overzicht van maakt. Mét die cijfers wordt de stand bijgehouden op onze website ( www.natuurpuntkeerbergen.be ) én op de borden in de Mereldreef en in de Bosduifweg zodat iedereen kan zien dat jij en je collega redders weer flink in de weer zijn. Ook de passerende automobilisten die zich aan de tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/u houden en uiterst voorzichtig rijden in dit druilerige weer, kijken uit naar de bekende fluo-hesjes van de amfibie-rescuers. Bedankt chauffeurs !

Na een heftige reddingsaktie val je als een blok in slaap wegdromend van dankbare padden, knipogende kikkers en wuivende salamanders.
Indien jij dit jaar ( opnieuw ) wil behoren bij het Keerbergs amfibie rescue-team stuur dan als de bliksem een mailtje naar Claude : claude.thomas@telenet.be . 
We zien mekaar bij de eerste adrenaline-opstoot !

Het Keerbergs amfibie rescue-team.