Een meteorologisch mysterie...

... of ook: een bijzonder zachte herfst met bizarre lokale weersfenomenen

In ons volgende Klokhuizeke lees je alles over dit mysterie. Een verhaallijn die begon aan de Moerputten en ons via Kruisheide en Pommelsven leidde naar het Grimbergehoveldbos. U kan niet wachten? Hieronder alvast een voorproefje. Zonder de clou weg te geven uiteraard.

"In de weken voorafgaand aan de Dag van de Natuur werd voor het Grimbergehoveldbos gelegen aan de Grensstraat code rood ingesteld. Dat wil zeggen : zéér hoog risico op wervelwinden met orkaankracht. 
Deze weersvoorspelling was voor één keer volledig juist. Meermaals werd windkracht 10 gemeten in deze boszone terwijl u en ik even daar vandaan van zalig, windstil herfstweer genoten. Zware orkanen verdienen krachtige namen : Gaston, Julien, Stanny, echt zware jongens. Hun vernielingskracht was even desastreus als selectief : geen enkele inlandse eik liep enige schade op en ook het berkenbestand werd ongemoeid gelaten evenals alle inheemse boomsoorten. Dennen wiegden zachtjes over en weer alsof het een zacht briesje betrof. Maar voor de Amerikaanse vogelkers was het de Apocalyps, voor hen gingen de poorten van de hel open : stammen en takken vlogen in het rond. Tientallen jaren woekerwerk werd op enkele dagen kwasi ongedaan gemaakt."

Wordt vervolgd op 21 december in het Klokhuizeke, het lokale tijdschrift dat al onze leden digitaal en/of op papier ontvangen.